Archieven

G H M N R S V

Gevoelsomdraaitechniek

De Gevoelsomdraaitechniek is de belangrijkste moderne NLP techniek die er is. Met de Gevoelsomdraaitechniek kan je rechtstreeks je gevoel veranderen. Op deze manier stop je elke willekeurige negatieve emotie en vervang je die door willekeurig welke andere positieve emotie. Of je nu last hebt van angst, woede, verdriet of stress om er maar een paar te noemen, met de Gevoelsomdraaitechniek stop je deze en vervang je ze door rust, kalmte, ontspanning, zelfvertrouwen of kracht. De kern van deze techniek is dat je mensen helpt om te stoppen met voelen en eerst gaat visualiseren. Daarna verander je de visualisatie (je draait hem om) om vervolgens het omgedraaide gevoel weer te gaan voelen.

NLP Master Trainer Joost van der Leij introduceerde de Gevoelsomdraaitechniek in Nederland en België

NLP Master Trainer Joost van der Leij introduceerde de Gevoelsomdraaitechniek in Nederland en België

Eigenlijk is de Gevoelsomdraaitechniek onderdeel van Neuro-Hypnotic Patterning (NHR), de op hypnose geënte opvolger van NLP. In het Engels heet de Gevoelsomdraaitechniek “spinning”. In Nederland en België is de term “Gevoelsomdraaitechniek” geïntroduceerd door NLP Master Trainer Joost van der Leij in een poging onhandige termen te gebruiken in de hoop dat het jargon gehalte bij NLP opleidingen daalt. Helaas, is het tegenovergestelde gebeurd. Tegenwoordig is de Gevoelsomdraaitechniek onderdeel van het NLP jargon en worden NLP opleidingen gevraagd of ze ook de Gevoelsomdraaitechniek onderwijzen. Dat is jammer, want beter is om te realiseren dat NHR de meest recente versie van NLP is.

Gevoelsomdraaitechniek demonstratie

In de volgende video zie je NLP Master Trainer Joost van der Leij de Gevoelsomdraaitechniek toepassen. Vaak is een video de gemakkelijkste manier om een techniek aan te leren.

Wanneer je de stappen van de Gevoelsomdraaitechniek wil nalezen dan kan dat in het gratis rapport Leer Je Goed Voelen:

Omdat de Gevoelsomdraaitechniek zo’n belangrijke, zo niet de belangrijkste NLP basistechniek is, wordt er statistisch onderzoek naar gedaan. Uit dat onderzoek blijkt 92% van de mensen goed met deze NLP techniek uit de voeten te kunnen. Meer informatie staat hier: statistisch onderzoek naar de Gevoelsomdraaitechniek

(De bovenstaande video is onderdeel van de NLP Kan Je Leren DVD waar alle NLP basistechnieken op staan.)

NLP Kan Je Leren
€35.01