Vooronderstelling van bijwoord

De vooronderstelling van bijwoord functioneert precies hetzelfde als de vooronderstelling van bijvoeglijk naamwoord en is dan ook onderdeel van het Milton model. Alleen is het dan geen bijvoeglijk naamwoord dat de vooronderstelling creëert maar het bijwoord. Dus voor meer informatie over de vooronderstelling van bijwoord, zie de vooronderstelling van bijvoeglijk naamwoord. Meestal worden beide vooronderstellingen dan ook als één vooronderstelling gezien: de vooronderstelling van bijwoord of bijvoeglijk naamwoord. Voor deze encyclopedie is het alleen goed om heel precies te zijn, vandaar dat ze uit elkaar zijn gehaald. Maar dat is alleen omdat er dan beter te begrijpen lemma’s in de encyclopedie komen. Voor de rest is het prima om ze helemaal als identiek te beschouwen.

Vooronderstelling van bijwoord voorbeelden

  • Je gaat diep in trance
  • Je bent lekker aan het ontspannen
  • Je snap dit direct

Voor een praktijkvoorbeeld van deze vooronderstelling, kan je op NLP Kring zien hoe het in een discussie wordt gebruikt: praktijkvoorbeeld van de vooronderstelling van bijwoord.

Omdat bijwoorden wat minder gemakkelijk te herkennen zijn dan bijvoeglijk naamwoorden voor de meeste mensen is het wel goed om extra aandacht te hebben voor de vooronderstelling van bijwoord. Zowel voor als je deze vooronderstelling zelf wilt gebruiken als wanneer andere mensen hem gebruiken in communicatie naar jou toe. Let vooral ook op het gebruik van de vooronderstelling van bijwoord bij bijwoorden zoals “al”, “reeds”, “vaak” of “eventjes”. Die vallen moeilijk op, maar werken precies hetzelfde als elke andere vooronderstelling van bijwoord.

Oefenen met een vooronderstelling van bijwoord

Luister naar de volgende hypnotische Design Human Engineering sessie van NLP Master Trainer Joost van der Leij en let op zodat je elke keer dat er een vooronderstelling van bijwoord voorbij komt je er bewust van bent:

Related entries